Choklad + Mjölk = ♥

Snart har ännu en fantastisk dag passerat och helgen närmar sig med stormsteg! Igår kväll när Joel kom hem från jobbet så tog vi en stund att sitta i soffan och bara mysa. Jag ville testa att göra riktig varm choklad, och det blev riktigt gott! Enligt Joel smakade det mer "vuxet", och jag kan inte annat än att hålla med. Det blev en krämig och fyllig choklad smak. Have a try!! :)

 

VARM CHOKLAD på ett vuxet sätt

4 koppar (mellanstora)

200 g Choklad (55%, Odense Marcipan)

6 dl mjölk

1 tsk vaniljsocker

2 tsk strösocker

 

Jag måste börja med att säga att chokladen och mjölken ska värmas separat, annars kommer det att skära sig!

Smält chokladen i en bunke eller djup tallrik i ett vattenbad (varmt vatten i en kastrull) Vattnet ska inte koka men vara väldigt varmt. När chokladen är smält ska vaniljsockret och strösockret tillsättas. Dra därefter ned värmen och låt kastrullen stå på eftervärme för att hålla chokladen varm. Använd en kastrull för att värma upp mjölken, den ska vara på gränsen till att börja koka. När mjölken är uppvärmd kan du hälla i/skrapa i chokladen, använd gärna en slickepott för att få med så mycket som möjligt.

Vispa ihop och låt drycken få gosa till sig någon minut!

 

Servera helst med vispad grädde!!

På bilden använde jag lite turkisk yoghurt och vaniljsocker som jag vispade ihop för att vi inte hade någon grädde hemma! Det är bara fantasin som stoppar oss! ;)

 

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Stephanies Kök

Mat i alla slags former har i alla tider varit ett hett ämne. I denna blogg kommer jag att publicera olika recept på förrätter, varmrätter, desserter och andra bakverk. Jag ser matlagning och bakning som en passion i livet. "Att laga mat ger mig vila" brukar jag säga till min man. Jag hoppas att jag med denna blogg ska kunna inspirera dig, oavsett om du är van att stå i köket eller ej. ♥Love/Stephanie♥

RSS 2.0