Choklad + Mjölk = ♥
VARM CHOKLAD på ett vuxet sätt
4 koppar (mellanstora)
200 g Choklad (55%, Odense Marcipan)
6 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 tsk strösocker
Jag måste börja med att säga att chokladen och mjölken ska värmas separat, annars kommer det att skära sig!
Smält chokladen i en bunke eller djup tallrik i ett vattenbad (varmt vatten i en kastrull) Vattnet ska inte koka men vara väldigt varmt. När chokladen är smält ska vaniljsockret och strösockret tillsättas. Dra därefter ned värmen och låt kastrullen stå på eftervärme för att hålla chokladen varm. Använd en kastrull för att värma upp mjölken, den ska vara på gränsen till att börja koka. När mjölken är uppvärmd kan du hälla i/skrapa i chokladen, använd gärna en slickepott för att få med så mycket som möjligt.
Vispa ihop och låt drycken få gosa till sig någon minut!
Servera helst med vispad grädde!!
På bilden använde jag lite turkisk yoghurt och vaniljsocker som jag vispade ihop för att vi inte hade någon grädde hemma! Det är bara fantasin som stoppar oss! ;)
