Blueberries goes nuts
BLUEBERRY nuts
2 pkt frysta blåbär
1 dl hasselnötter
1 dl mandlar (söta)
2 msk ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl vete mjöl
150 g smör
2½ dl havregryn
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalta. Mixa nötterna, smått men inte mjöligt. Häll ned nötterna i en bunke och tillsätt alla torra ingredienser och blanda. Tillsätt sirap och det smälta smöret och blanda noga.
Ta fram en pajform och fyll den med blåbär. Strö över nöt-smuldegen och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Servera med vaniljglass!
Fräsch Tonfisksallad
TONFISKSALLAD sweet chili
1 burk med tonfisk i vattten
2 stora msk majonäs
2 stora msk creme fraise el. turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
½ citron (saften)
1 krm salt
½ krm vitpeppar
2 påsar (ca 140g st) med sommarmix finbladig sallad
10 st cocktailtomater4 st hårdkokta ägg
Blanda tonfisk, majomäs och creme fraise i en bunke och blanda tills det blir en fin smet. Tillsätt pressad vitlök, citron, salt och vitpeppar och blanda med en slev.
Lägg upp salladen på tallrikar, dela cocktailtomaterna i halvor och lägg över salladen. Om du gillar lök kan du skärna några tunna skivor med rödlök och strö ut över salladen. Dela även de hårdkokta äggen i halvor och lägg i en kvadrat runt salladen (bara för att det ska bli lite fint). Lägg hälften av tonfiskröran i mitten, uppe på salladen.
Balsamico dressing
1 dl olivolja
½ dl balsamvinäger
1 krm salt och svartpeppar
Mixa allt med stavmixer så att det blir till en tjock, krämig dressing.
Toppa hela salladen med balsamico dressningen och That sweet chili sås!
Perfekt sommarmat!!
