Det är inte bara jag i den här familjen som gillar att laga mat, utan min älskade make är riktigt duktig (när jag väl ger honom chansen). Igår gjorde han en enkel men helt underbart god brushetta på sitt eget vis.Så jag lämnar över ordet till honom.
.
Ja som sagt, det är ju inte bara fru del Pilar som kan laga mat. När chansen ges dvs när Stephanie ligger sjuk då får jag tillträde till det åtråvärda köket ;)
Inte för att jag är en mästerkock i något avseende men jag har iaktagit min fru och snappat upp ett och annat. För att göra en förkylning lite mer lättsam bestämde jag mig för att bjuda på en Brushetta.
Brushetta är lätt att göra, tar inte så lång tid och passar jättebra på sommaren då det inte är så "tungt" att äta.
SOMMAR BRUSHETTA ala del Pilar
2 paprikor (en gul, en röd)
5 Tomater
1 st knippe salladslök
4 msk olivolja
Salt
Peppar
Grekiskt lantbröd
Olivolja (för stekning)
1-2 Mozzarella ostar
Du gör brushettan i tre moment.
1. Det första vi ska göra är att skära upp paprikan, tomaten och salladslöken. Skär allt i "tärningar", bitarna ska inte vara förstora för då blir det svårt att tugga senare.
När du skurit upp paprikan, tomaten och salladslöken lägger du allt i en bunke. salta och peppra efter smak (jag använde ca 4 krm av varje) och ha i 2 msk olivolja. Blanda allt väl och smaka av, salta och peppra om det behövs. Nu är våran röra klar!
2. Nu ska vi steka lantbrödet. Skär upp brödet i skivor ca 3-4 cm tjocka och pensla på olivolja på båda sidorna (som att bre smör på fast du använder olja, täck så mycket det går). Stek sedan på varje sida tills det blir en gyllenbrun färg. Röran vi gjorde i moment nr 1 kommer räcka till ca 10-12 skivor, beroende på hur mycket du vill ha på varje.
3. Nu ska vi lägga upp!! Skär Mozzarellaosten i skivor och lägg 1-2 skivor på varje brödskiva. Använd sedan en sked för att ösa upp av röran på brödskivorna och voila! Brushetta is done!